МБАЛ „Света Марина”-Плевен и МУ-Плевен организират международна конференция, посветена на HIFU терапията

13.04.2016 14:41

16.07.marina1

На 22 април МБАЛ «Света Марина» – Плевен съвместно с Медицински университет – Плевен ще бъде организатор и домакин на първата по рода си международна конференция, посветена на иновативното безоперативно лечение с помощта на високоинтензивен фокусиран ултразвук – HIFU (хайфу, от англ. High Intensity Focused Ultrasound) на тема «HIFU терапия: клинична практика и бъдещи перспективи». Форумът ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен.

HIFU team full2

Официалният език е английски, като доклади ще изнесат експерти от Испания, Германия, Китай, Румъния и България със значителен опит в областта на ултразвуковата аблация. Ще присъстват чуждестранни гости и представители на медицинската общност от България и чужбина. Целта е екипът на Хайфу-център при МБАЛ «Света Марина» – Плевен, единствен специализиран клиничен център за сега в Източна Европа, заедно с колеги от Медицински университет-Плевен  и партниращи HIFU-клиники  в чужбина, да представят възможностите  на този неинвазивен метод за термична аблация при лечението на  пациенти с миома на матката, фиброаденом на гърдата, предракови заболявания на външните полови органи на жената, при злокачествени заболявания на панкреаса, бъбреци, черен дроб,  при лечение на рак на простатата,  алергичен ринит и др. диагнози.

Hifu procedure

Методът е изключително популярен в Европа, САЩ и Азия и е първи избор на пациентите на редица водещи болници по света, предлагащи терапията,  заради неоспоримите си предимства: неинвазивен метод-без разрези и не оставя белези, не изисква пълна анестезия-пациентът е само седиран (леко успокоен), най-нисък процент на усложнения  по сравнение с другите минималноинвазивни и инвазивни методики , не се изисква болничен престой при повечето индикации, изключително бързо възстановяване-в рамките на 2-3 дни пациентите се завръщат към нормален ритъм на живот.

За присъствие на конференцията не се изисква такса-участие, но местата са ограничени, поради големия интерес към форума. Организаторите приканват всички, проявяващи интерес за участие и имащи допълнителни въпроси относно събитието да се свържат с тях на email: [email protected] най-късно до 19 април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: