За търсещите работа от Плевенско: Израел отново набира наши строители

12.04.2016 16:44

stroiteli

Агенцията по заетостта /АЗ/ подновява набирането на строителни работници за Израел. Търсят се професионални строителни работници по условията на подписаната Спогодба между Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни, информират от пресцентъра на АЗ.

Израел търси наши работници за кофражисти (индустриален строителен кофраж, дървен кофраж); разчитането на строителни планове е задължително; арматуристи – разчитането на строителни планове е задължително; работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени; мазачи.

Израелската страна е посочила, че кофражисти и арматуристи ще бъдат търсени и наемани с приоритет.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия.
Изисквания към кандидатитеда са български граждани; да са на възраст между 25 и 50 г.; да не са работили в Израел; да нямат родители или деца, които да работят в Израел; да не са осъждани; да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини.

Кандидатите подават в бюрото по труда по местоживеене необходими документи. След това преминават практически изпит за професионални умения по една от посочените специалности и само тези, които положат успешно изпита, продължават да участват в подбора. Компютърна програма за подбор на случаен принцип ще избере 75% от подалите документи. Този избор се извършва в Израел от Службата за населението и имиграцията към Министерството на вътрешните работи в Държавата Израел.

Българските работници няма да се назначават пряко от израелски строителен предприемач, а ще бъдат наети от Контрактор на работна ръка, лицензиран да наема временно чуждестранни строителни работници.

Контракторите на работна ръка ще бъдат преките работодатели на българските работници. Те са длъжни да изплащат заплатите им, както и други плащания в съответствие с условията на заетостта им и съгласно колективния трудов договор, който се отнася до строителния сектор.

Минималната брутна стартова заплата на работник в строителството в Израел е приблизително 1540 USD/месец (1 USD ≈ 3.80 NIS) за изработени 211 часа месечно. Всеки допълнително изработен час над 211 часа се заплаща като извънреден.

Всички условия по кандидатстването и по предлаганите работни места може да прочетете ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: