Прокуратурата в Ловеч издаде европейска заповед за арест за убиеца на Цвети, Влади и Ники

11.04.2016 9:18

3.12.huriet

Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието Хуриет Сюлейманов, съобщава Дарик като се позовава на информация от говорителя на държавното обвинение Кирил Петров.

Сюлейманов получи от Върховния касационен съд окончателна присъда от 15 години затвор за това, че на 5 май 2014 г. уби в катастрофа край Луковит Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова от Плевен. Процесът срещу него се водеше задочно, тъй като той напусна страната още докато бе под домашен арест в дните преди началото на делото.

Сюлейманов вече е обявен за международно издирване, а заповедта за арест е изпратена в МВР и Върховна касационна прокуратура. С нея се запознават всички европейски служби за издирване.

При установяване на лицето, той ще бъде задържан в изпълнение на европейската заповед за арест. Ако съдът в страната, в която той бъде задържан, прецени, че са налице изискванията на закона и международните актове, Хуриет ще бъде екстрадиран в България, за да изтърпи наложеното му наказание.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: