С весел празник завършиха инициативите за Седмицата на гората в ПП „Персина”

09.04.2016 15:04

persina 2

Днес е бил отбелязан последния ден от Седмицата на гората на територията на ПП „Персина“. „Финалното мероприятие протече като част от националната инициатива „Празник в гората“, по инициатива на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите”, информира Валентина Каракашева, гл. спец. връзки

с обществеността и образователни програми към ПП „Персина”.

persina 1

„Празника в гората“  е бил организиран съвместно от Регионална дирекция по горите гр. Ловеч и Дирекция на ПП „Персина“, пред Посетителския център в Белене. Официални гости на събитието са били инж. Павли Богдански директор на РДГ Ловеч, зам. кмет на Община Белене – Малина Ешекова, инж. Антоний Антонов – директор на ТП ДГС Свищов, инж. Атанас Попов – директор на ДГС Никопол. Официално приветствие към всички гости на празника са отправили организаторите инж. Стела Божинова и инж. Павли Богдански с пожелания да „Подобрим гората“, каквото е и мотото на Седмицата тази година.

persina

Над 400 човека са присъствали на мероприятието и са участвали в програмата. Китка от народни танци е изнесъл Фолклорен ансамбъл „Димум“ , към НЧ „Христо Ботев 1982“ гр. Белене. Демонстрация на техники за гасене на горски пожари са направили от Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението  – гр. Белене, което е било и една от атракциите на събитието. Провели са се и интерактивни игри, свързани с живота в гората и работата на лесовъда за популяризиране на лесовъдската професия, които са били интерпретирани за малки и големи деца. „Празника в гората“ е завършил със засаждането на дръвчета в градския парк на Белене и около Посетителския център на Парка.

persina 5

През изминалата Седмица на гората на територията на ПП „Персина“ всеки ден са се провели залесявания, които продължават до понеделник когато ще бъде поставен финалът на Седмица на гората 2016.

Снимки: ПП „Персина”

persina 3

persina 4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: