Близо 1,5 кг амфетамин иззеха плевенските криминалисти от къща в Дъбован

08.04.2016 14:30

police 3

1.450 килограма амфетамин иззеха при спецакция по линия „Наркоразпространение“ плевенските полицаи. Вчера около 10 часа криминалисти и разследващи полицаи са щурмували къща и стопански постройки в имота на 71-годишен в село Дъбован. При проверки и претърсване са намерени и иззети два полиетиленови пакети, увити със син скоч с твърдо бяло прахообразно вещество, както и три чифта сини латексови ръкавици, информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Направен е полеви наркотест и веществото е реагирало на амфетамин. Теглото му е 1.450 кг. Назначени са експертизи. Задържан е 40-годишен от Плевен като съпричастен към незаконното притежаване на наркотици. Той е привлечен в качеството на обвиняем и е внесено искане в съда за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

За престъпление по чл. 354 „а“ от НК е образувано досъдебно производство. Процесуално следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия са проведени под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: