Още медали за състезателите на Шотокан карате-до клуб „Спартак 14” от европейско първенство

08.04.2016 14:45

shampion

От 1 до 4 Април в гр. Нюрнберг – Германия се проведе Европейското първенство и купа по Шотокан карате-до за 2016 г.

В престижните форуми участваха над 1400 състезатели от 25 държави в Европа.

Паралелното провеждане на първенство и купа допуска участие на състезатели от всички възрасти- от 8 годишни деца до ветерани.

nikola

Българския национален отбор извоюва със своите състезатели на Европейско първенство 11 златни,  5  сребърни и  14  бронзови медала.

От тях състезателят на плевеския шотокан клуб „ Спартак 14” – Тодор Тодоров, спечели бронзовият медал в индивидуалните битки на дисциплината Шобу кумите при 16-17 годишни юноши в кат. до 70 кг.

След 4 изиграни кръга ( от възможни 5 ) и 3 победи, Тодор се изкачи на третото място.

otbor

В отборните битки на Европейското първенство взеха участие 5-ма състезатели на плевенския клуб „Спартак 14” – Мирела Йолова, Марк Томов, Ивайло Боев, Гергана Атанасова и Борислав Начев. Двама от тях дадоха своя принос в спечелването на 3-те бронзови медала в Шобу кумите при юноши и девойки.

Единият състезател е Мирела Йолова, която се класира трета с отбора си 12-15 г. девойки и с отбора при юноши и девойки 16-20 години. Тя реализира 4 победи и 1 загуба с участията си в двата отбора и даде своя принос за спечелването на бронзовите медали. В състава на отбора на девойките 12-15 г. бе включена и състезателката на клуба  Гергана Атанасова, която също се изкачи на третото място на стълбичката при своите съотборнички.

Другият състезател с принос за спечелването на отборните медали е Марк Томов, който реализира 2 победи и 1 загуба в отборните битки при юноши 16-20 г. и с победите си допринесе за спечелването на бронзовия медал.

bronz

Повече от отлично се справиха и най-малките ни състезатели на паралелно провеждащата се Европейска купа. Децата представляващи клуба от Плевен са бяха 4. От тях двама спечелиха пълен комплект медали.

Тихомир Тодоров при 8-9 г. момчета стана Еврапейски Шампион на шотокан ката. През 2015 г. на Световната купа Тихомир се класира отново на стълбичката, но на второто място. Този път доказа отличното си ниво на подготовка. В дисциплината санбон кумите Тишо се класира трети.

Сребърният медал спечели Никола Чонов, който е и  Световен шампион в тази дисциплина през 2015 г. Никола вече 3 години не слиза от стълбичката на Европейски и Световни купи.

Целия български отбор на Европейската купа спечелиха 6 златни, 7 сребърни и 16 бронзови медала.

deca evropejska kupa

В комплексното класиране от Европейското първенство България се нареди на второ място по брой медали, а в крайното класиране от Европейско първенство и Европейска купа е на трето място.

„ Децата ни са златни. Те са нашата гордост. Прославят не само себе си, но и града ни и страната ни. Благодарение на тях,  доброто име на България се разпространява в Европа и света. Дай боже този факт да бъде оценен от управляващите и да бъде подпомогнат спорта в нашия град, защото има  още много подрастващи с голям потенциал за постижения.” – Милена Кирниколова, старши треньор на клуба.

Снимки и информация: Шотокан карате-до клуб „Спартак 14” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: