Дават под съд кандидат за общински съветник в Левски, отправил закана за убийство към журналистка

08.04.2016 12:37

sad

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Христо Маринов, който заплаши журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова с убийство  за престъпление по чл. 144, ал.3, пр.1 вр. ал.1, пр. 1 от НК.

Обвинението е за това, че на 21.10.2015 г. около 14.00 часа Маринов е отправил по мобилния си телефон закана за убийство на журналистката. Заплахите, отправени от Маринов, който към този момент е и лице с имунитет, е по повод разследване на Димитрова за джебчийските кражби във Варна и региона и излъчен по Нова телевизия репортаж, се посочва в прессъобщение на Прокуратурата.

Заканата е уплашила Димитрова, която изпитала основателен страх за живота си и този на близките си.

Три дни по-късно – на 24.10.2015 г., главният прокурор Сотир Цацаров внесе в ЦИК искане за снемане имунитета на Христо Маринов, който по време на извършване на престъплението бе кандидат за общински съветник в община Левски. Централната избирателна комисия даде разрешение Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление и Софийска градска прокуратура проведе разследването.

Очаква се Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: