Председателят на Общински съвет – Плевен се срещна с представители на спортните клубове

06.04.2016 7:26

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Само часове, след като свика извънредно заседание на Общински съвет – Плевен, председателят му Мартин Митев се срещна с представители на спортните клубове в Плевен.

На срещата спортните деятели отново заявиха, че са против предложението на ПК по Младежки дейности, спорт и туризъм към ОбС-Плевен, и се надяват то да не бъде внасяно отново на предстоящата сесия.

За да се намали напрежението и да не се притеснявате, че клубовете ще останат без пари, свиках извънредна сесия възможно най-рано, на която предложението и проекта за решение внасям аз. То е първоначалният вариант за разпределение, с което вие от клубовете сте съгласни.“, каза по време на срещата председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

От клубовете заявиха, че не са съгласни с критериите, но на този етап приемат така направения първи вариант на предложение.

„По предложение на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Грижов, който е зам.-председател на ПК по Младежки дейности, спорт и туризъм към ОбС-Плевен, групата общински съветници от ГЕРБ разработва проект за Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Плевен, която в следващите години ще реши проблема. Когато проектът за Наредба бъде публикуван  в сайта на Общински съвет – Плевен за обществено обсъждане, настоявам за активност от ваша страна и писмени предложения, за да може с ваше съдействие да има ясен регламент и точни критерии при разпределението на средствата. Да няма напрежение между клубовете и съмнения за лобизъм.“, категоричен бе Мартин Митев.

Снимка: ПП ГЕРБ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: