Председателят на ОбС – Плевен направи подарък на детска градина за Седмицата на гората

06.04.2016 11:58

tui 3

Шест млади туи са част от зеленото пространство от днес на детска градина „Щурче“ в Плевен. Растенията са подарък от председателя на Общинския съвет Мартин Митев по повод Седмицата на гората. Подаръкът идва ден преди рождения ден на градината, която е първата и единствена  в града, построена през далечната 1948 г. с труда и средства на жителите му.

tui 1

„Природата е нашето безценно богатство, което трябва да пазим и за което ежедневно трябва да полагаме грижи“, обърна се към децата Мартин Митев. Той, заедно с помощта на трима малчугани, засадиха и първата туя в двора на детското заведение.

„В ЦДГ „Щурче“ имаме щастието да се радваме на огромен двор от близо 4 декара. Независимо от това, че миналата година спечелихме проект по ПУДОС и залесихме пространството с много нови видове, все пак става дума за голяма площ и винаги има нужда от допълнително озеленяване. Още повече, че детската градина се намира на място, където има интензивно движение и това налага непрекъснато подновяване на зелените площи“, заяви Христинка Рангелова, директор на ЦДГ „Щурче“. Тя сподели още, че тази година тежкият и мокър сняг през януари е съборил 17 от дърветата в двора. „За съжаление изгубихме 3 големи дървета, 4 млади брезички, 2 ясена и още 7 новозасадени млади дръвчета. Затова сме благодарни на всяка една подкрепа, която получаваме в посока на озеленяването“, каза още директорът на градината.

tui 2

Седмицата на гората се отбелязва всяка година през първата пълна седмица на месец април. Тази година тя е под мотото „Подобри гората“.

Снимки: ОбС – Плевен

tui

#тагове:

НАЙ-НОВИ: