Жители на Върбица настояват да се укрепи подпорната стена зад кметството в селото

05.04.2016 12:45

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На среща с народния представител Владислав Николов, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общинския съветник от ГЕРБ Христослав Михайлов с жителите на село Върбица тази сутрин стана ясно, че подпорната стена зад кметството се нуждае от спешно укрепване. Това информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Плевен.

Ремонтът ще струва около 5000 лева, не еднократно собствениците на къщи над стената и кметът на селото Леонид Балинов са информирали ръководството на Община Плевен, но до този момент средства не са предвидени. Хората от селото са притеснени, че при един проливен дъжд дворовете и къщите може да се свлекат върху сградата на кметството, тъй като до недовършената подпорна стена е зейнала огромна дупка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Жителите на село Върбица настояха и за ремонт на пътя Плевен – Буковлък – Върбица, който е в окаяно състояние. Също така да бъде направено уширяване на пътната настилка, както и почистване и орязване на храстите от двете страни на шосето. От ремонт се нуждае и улица «Динка Пенчева» в селото.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Цял един квартал около площад «Ленин» в селото е без улично осветление. Хората се страхуват особено зимно време, когато се мръква рано, че в тъмното може да бъдат нападнати и обрани. Не работят и радиоточките, въпреки че жителите на селото редовно плащат такси за тях.

Народният представител Владислав Николов и общинските съветници се ангажираха да се срещнат с кмета на община Плевен и да поставят въпросите и да търсят решения.

Снимки: ПП ГЕРБ – Плевен, пресцентър

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: