Нови плевенски успехи на международен турнир по спортна табла „Купа Сердика”

05.04.2016 16:02

tabla pleven 1

Нови успехи са постигнали плевенчани на проведения от 2 до 3 април в Силистра, в хотел „Сердика”, открит Международен турнир по спортна табла. Турнирът е събрал 54 участника от България, Румъния и Турция. „Регламентът на състезанието беше да се играе до 3 загуби и мачове в първите 3 кръга до 7 точки, а в оставащите до края до 5 точки”, разказа Петьо Маринов, председател на шахматен клуб „Спартак Плевен XXI” и участник в състезанието.

Желанието на основният организатор на турнира – Валентин Стоянов и неговият екип, е било да съберат на едно място целият елит на спортната табла в България.

Освен отлични условия за игра, собственикът на хотел „Сердика” Валентин Стоянов е бил добавил и допълнителен финансов стимул за участниците.

tabla pleven

Турнирът е протекъл оспорвано като не са липсвали изненади. Представителите от Плевен – Петьо Маринов (Председател на шахматен клуб „Спартак Плевен XXI”) и Лаура Маринова са се представили отлично като само малшанса е попречил на Лаура да влезе в челната 8-ца.

Победител в основният турнир е станал Емил Великов от Силистра. На 2-ро място се е класирал Петьо Маринов от Плевен,  на 3-то Веселин Дяков от София, 4-то място Пламен Петров от Шумен, 5-то Ивайло Захариев от София и 6-то Валентин Стоянов от Силистра.

Наградата за най-добре представила се жена на турнира е получила Лаура Маринова от Плевен. Със специални призове са били наградени Свилен Тодоров от София – за цялостен принос в развитието на спортната табла, Мария Манайла от Румъния – за най-добре представил се чужденец на турнира, Лейла Дрин от Турция – за най-добре представил се турски състезател и Румен Миланов от Кюстендил – за  принос в популяризиране на спортната табла в България.

В състезанията по двойки са се били записали 24 отбора. Победители заслужено са станали братята Иван и Пламен Петрови от Шумен, които са победили инфарктно на финала със 7:6 двойката Румен Николов – Венислав Колев от Варна. 3-то и 4-то място са си разделили двойките Росен Пейчев- Александра Пейчева от София и Георги Чолаков – Ани Чолакова от София.

Провел се е и супер джакпот (турнир, където се играе до 11 точки и е на директна елиминация) с 20 участника. Първо място е спечелил Иван Попов от Петрич, второ място Янчо Христов от Свети Влас и трето място са си разделили Георги Чолаков от София и Божидар Стоянов от Варна.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: