Община Плевен няма да контролира търговията на открито с тютюн и алкохол

01.04.2016 9:19

1.04.sesiq

На вчерашната редовна сесия на Общински съвет – Плевен бяха приети изменения в три наредби. В Наредба №2 за опазване на околната среда в Община Плевен срокът за съхранение на излезли от употреба моторни превозни средства на площадките за временно съхранение беше намален от 60 на 14 календарни дни. В Наредба №14 за търговската дейност на територията на Община Плевен контролът на търговията на открито с алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия преминава към митническите органи, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция по лозата и виното и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. С това се цели повишаване ефективността на контрола и спестяване на разходи на Общината по издаване и връчване на наказателни постановления. С приетата Наредба за изменение на Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен бяха актуализирани цените за концертните прояви на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и на Общински хор „Гена Димитрова” и бяха приети цени за реклама в Общински медиен център.
Общинският съвет гласува отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост на територията на Градската градина, за разполагане на преместваеми обекти, съгласно одобрена план – схема от 22.01.2015 г., съгласувана от Главния архитект на Община Плевен. Съветниците възложиха на кмета на общината или оправомощено от него лице да определи депозита за участие, да назначи комисия, която да организира и проведе търга и да сключи договори за наем със спечелилите участници.
Общинският съвет реши да промени статута на професионалните гимназии „Захарий Зограф”, по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски”, по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” и по мениджмънт и хранителни технологии – от държавен в общински и преминаване на финансирането им от Министерство на земеделието и храните към Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: