Започват пожарите в сухи треви!

01.04.2016 12:17

17.12.pojar

През изминалото денонощие служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са участвали в ликвидирането на четири пожара в сухи треви в землищата на парк „Кайлъка”, местността „Глината” и поречието на река Искър край Червен бряг и в село Муселиево.

Увеличаването на пожарите в сухи треви е характерно за пролетния сезон, коментират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен. При настъпилото затопляне, освен с голям разход на ресурси за пожарните служби, те са свързани и с реална опасност да прераснат в горски пожари или да обхванат стопански сгради, вилни и жилищни постройки и да нанесат значителни икономически и екологични щети. Всяка небрежност може да причини възникването на стихийни и трудни за овладяване пожари. Задимяването по пътните артерии създава реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Възникналите пожари нанасят не само материални и екологични щети, а и са свързани с немалък разход на ресурс.

Вчера около 13 часа небрежност при боравене с открит огън са запалени 40 бали с фураж в частен имот в село Ореховица. Пострадали няма. Пожарът е потушен от служители на РСПБЗН – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: