В ход е регистрацията за втория международен Фестивал на китарата – Плевен 2016

01.04.2016 8:39

1.04.kitara

След успешното провеждане на Първия международен Фестивал на китарата Плевен 2015, вече тече регистрация на участниците за издание 2016. Това съобщиха организаторите от Сдружение „Изкуството до мен“. То ще се проведе от 30 ноември до 4 декември. Предвидени са 4 фестивални вечери, като участие са потвърдили „Акустик Трио 3000“. „Цветан Недялков, Иван Лечев, Веселин Койчев – трима големи български музиканти, китаристи на световно ниво, импровизатори от най-висока класа, легенди в родната поп, джаз и рок-история.
Освен тях плевенската публика ще има възможността да се наслади на изпълненията на Герхард Райхенбах – Германия. Китарист, който в момента безспорно се нарежда на едно от челните места в света на класическата китара. Трио в състав Георги Василев – преподавател в Швейцария, Боян Дойчев – Варна, доц. Стела Динкова – Пловдив отново ще зарадват родната публика с концерт-изненада.
Тази година се разширява конкурсната програма, като приоритет за развитие ще са категориите –„Класическа китара“, „Акустична Китара“ и „Китара и Глас“. Те ще са с международно участие. Целта на екипа на фестивала тази година e да бъдат привлечени професионални изпълнители в сферата на класическата, рок и джаз китарата.
За всички фенове на фестивала екипът на сдружение „Изкуството до мен“ създаде специална страница, към която могат да се абонират и винаги първи да научават подробности, свързани със събитието. Месец преди фестивала ще се проведе томбола с всички абонирани. Победителите ще получат билети за концертите, автографи от изпълнителите и още много награди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: