В Червен бряг помогнаха на бездомник, спял под трафопост в центъра на града

30.03.2016 16:52

maj

Общински съветници, Христо Гешов, пиар на Община Червен бряг, директори на институции и доброволци намериха дом и прехрана на живеещ на улицата мъж.

Преди няколко месеца на официалната страница на Община Червен бряг пристигна сигнал за мъж, който спи под трафопост в центъра на града. Неговата самоличност беше потвърдена от служители на РУП – Червен бряг.
Днес, бездомният мъж беше настанен временно в наследствен имот на Христо Гешов, а битовите сметки за един месец ще бъдат платени от общинските съветници – Георги и Петьо Максимови, информират от местната управа.
Благодарение на Домашния социален патронаж и неговия ръководител – Веселин Петров, бездомният мъж ще може да получава и храната си полагаща му се от Обществената трапезария.
„Днес направихме добро, радвам се, че кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов ме натовари с тази задача и да решим този проблем и този мъж да намери покрив над главата си. Нашата работа е да помагаме на хората и да сме в тяхна полза и мисля, че така трябва и ще бъде и за в бъдеще. Надявам се една такава новина да отвори сърцата на хората, да бъдем по – истински, по – добри и по – човечни”, каза Христо Гешов.

Снимка: Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: