Днес ще се проведе търгът за вилата на Община Плевен в „Кайлъка”

29.03.2016 7:17

kailak2

Днес от 14 часа ще се проведе публичният търг с тайно наддаване за продажба на вилата на Община Плевен в парк „Кайлъка”. Той ще се състои в Актовата зала на местната управа.

Ще припомним, че на сесията през февруари общинските съветници взеха решение имотът да бъде предложен отново за продан чрез публичен търг. Поводът е, че има заявен интерес от инвеститор да направи хоспис там.

Изготвената пазарна оценка за имота е в размер на 399 000 лв. Депозитът за участие в търга е в размер на 39 900 лв.

Става дума за масивна триетажна сграда. Вилата е строена през 1967 година, конструкцията на сградата е класическа. Застроената площ е 341 кв.м., а РЗП – 949 кв.м. Първият, вторият и третият етаж разполагат с жилищни помещения – стаи и апартаменти, банкетни зали и голяма тераса, има котелно помещение и складове, кухня, част от сградата е и външно стълбище. Като цяло състоянието на сградата е добро, но е нужен ремонт и иновации. Има нужда от частична подмяна на ВиК и ел. инсталацията, както и от ремонт на тавана и терасите заради течове, разрушили мазилката.

При липса на кандидати или на обявен спечелил участник, нов търг ще се проведе на 20 април в същия час и при същите условия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: