На 31 март ще заседава местният парламент на Пордим

28.03.2016 9:37

SAMSUNG DIGIMAX A503

На 31 март се събира за заседание Общинският съвет на Пордим. Предварителният дневен ред включва 22 точки, като последната е питания.

Сред предложенията, които ще разгледат местните депутати на Пордим е за кандидатстване на Общината пред Фонд “Социална закрила” към МТСП. Съветниците ще решават за уреждане на имуществените и финансови последици, произтичащи от преобразуването на Професионална гимназия по селско стопанство  – гр. Пордим в общинска. На сесията ще бъдат определени размерите на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства, както и на кмета на община Пордим.

Ще бъдат разгледани и предложения за кандидатстване на Община Пордим за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020г.), съфинансирана  от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФСР), както и за финансиране пред Министерство на младежта и спорта по Програма “Развитие на спорта на учащите” за 2016г. за финансовото подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения с проект “За физически активни и спортуващи деца – ремонт на физкултурен салон в ОУ “Никола Вапцаров” – село Вълчитрън и за проект “Изграждане и реконструкция на спортни площадки и съоръжения в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Пордим.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: