Дискусия за услугите за деца и младежи с увреждания ще се проведе в Плевен

28.03.2016 12:41

oblast pleven

На 29 март в зала „Плевен“ в Областна администрация – Плевен от 13.00 часа ще се проведе среща-дискусия, която разглежда услугите за деца и младежи с увреждания на територията на Северозападен район за планиране. Инициативата се организира от Държавната агенция за закрила на детето и фондация „Лумос“, които в края на 2015 година заедно с Агенцията за социално подпомагане и Националното сдружение на общините в България сключиха споразумение за извършване на оценка на състоянието на над 1200 деца и младежи с увреждания, изведени от специализираните институции в новите Центрове за настаняване от семеен тип, създадени по проект „Детство за всички“.
Поканени са Областните управители, представители на Регионалните дирекции „Социално подпомагане“, Регионалните инспекторати по образование и Регионалните здравни инспекции от Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен, както и
експерти „Социални дейности“ и ръководители на социални услуги за деца, отдели „Закрила на детето“ от всички общини в тези области. Срещата се осъществява със съдействието на Областния информационен център в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: