МЦ КИРМ отпразнува Благовещение в Плевен и Пловдив

25.03.2016 15:15

kirm plovdiv

Едновременно в МЦ КИРМ – Плевен и МЦ КИРМ – Пловдив бяха отслужени водосвети по повод Деня на благата вест – 25 март. По традиция, на Благовещение отец Петко отслужи литургия за здраве на екипа в здравното заведение и неговите пациенти в Плевен. Да носят благата вест всеки ден, пожела на всички работещи. В Пловдив водосветът бе отслужен от отец Апостол, от храма „Света Неделя”. Той освети новата клиника с думите: ”Сила и вяра на духа, смелост и устрем на екипа, повече щастие и сбъднати мечти.”

Digital Camera

Доц. д-р Емилияна Конова, управител на центровете в Плевен и Пловдив пожела на всички работещи здраве, щастие, нови професионални успехи и хиляди сбъднати мечти. На нашите пациенти тя пожела да чуят благата вест и да поемат щастието в ръцете си.

Благовещение е един от най-големите празници, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. За него се разказва в Евангелието на Лука. Затова празникът се почита от много майки, защото Света Богородица е тяхна закрилница.

Празникът Благовещение е утвърден от православната църква през седми век и е част от Великденския празничен цикъл. Благовещение винаги се празнува на 25 март. Празникът се нарича още Благовец и се свързва с пролетното равноденствие, когато земята започва да се затопля.

Снимки: МЦ КИРМ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: