Двама известни плевенчани получиха плакети за признателност от Детската диабетна общност в България

25.03.2016 16:30

veso

Двама известни плевенчани са сред отличените с плакети за признателност от Детската диабетна общност в България. Вчера на церемония в столицата в заседателната зала на Националната здравноосигурителна каса плакети са били връчени на Община Шумен, Община Варна, НЗОК, Асоциация „Докосни дъгата”, част от която е баронеса Денислава Плевенска, актьора Веселин Плачков, певицата Мариана Попова и Иван Иванов. Плакетите са били връчени от Ваня Стоянова, председател на Националното сдружение „За инсулинови помпи“ и се присъждат за принос в кампанията за реимбурсиране на инсулиновите помпи и консумативите за тях за болните от диабет.

veso 1

На срещата, на която са били представени резултатите от съвместните усилия на  Асоциация „Докосни дъгата”, общините, майките, пациентите  и на НЗОК, е станало ясно, че касата ще поеме 259 лева от стойността на консумативите. А инсулиновите помпи ще бъдат предоставени безплатно.

Кампанията на  Асоциация „Докосни дъгата” продължава, тази година в помощ на здравната каса. Ще  бъдат  закупувани  сензорни устройства за измерване на кръвната захар и доплащане на новия модел инсулинова помпа, предназначена и за деца до 30 кг. Подуправителят на касата Иванка Кръстева се е ангажирала да се планира включването им от следващата година за реимбурсация.

Благодарност за подкрепата участниците в срещата са били отправени към ръководителя на Първа детска клиника към МБАЛ „Св. Марина“ във Варна – проф. дмн. Виолета Йотова и националния детски ендокринолог проф. Мая Константинова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: