Общопрактикуващите лекари в Плевен излизат на протест

25.03.2016 7:31

30.05.lekari

Общопрактикуващите лекари в Плевен обявиха, че ще излязат на протест на 30 март, сряда. Това става ясно в обръщение към пациентите, изпратено и до медиите от д-р Петя Дакова, председател на Сдружение на общопрактикуващите лекари в област Плевен /СОПЛП/.

По време на ефективния протест ще се преглеждат само  неотложнo болни пациенти в организирани кабинети в ДКЦ2 и ДКЦ 3 в Плевен.

„Уважаеми пациенти, Ние, вашите семейни лекари, не сме съгласни да ви заблуждават! Не приемаме липсата на средства и лошите правила в здравеопазването! Не желаем да бъдем участници в  създадения хаос в системата на здравеопазването!”, се казва в обръщението на лекарите. И добавят: „Не желаем да играем в театъра на формални преговори, обсъждания и т.н.НЕ желаем да приемем промени, които заличават медицината, квалификацията  и правото ни да бъдем лекари!

Искаме да защитим правото си на квалифицирани и достойни български лекари!

ЗАТОВА -Настояваме за реформи в здравеопазването, подобряващи условията в лечебно-диагностичния процес и профилактика в нашите практики, за условия подобряващи качеството на медицинските услуги!”.

Общопрактикуващите лекари се обръщам към пациенти с думите:

ПОДКРЕПЕТЕ НИ СЕГА, ЗА ДА НИ ИМА  И  УТРЕ!

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов от националната организация на общопрактикувщаите лекари заявяват:

„Огорчени от пренебрегването на съществуващите в Първичната извънболнична медицинска помощ (ПИМП) проблеми и формалното отношение от страна на МЗ, за да акцентираме вниманието на обществото и нашите пациенти, от следващата седмица предприемаме ефективни и други протестни действия, в които ще се включват поетапно различни области от страната.

Настояваме Решението на НЗОК да не влиза в сила.  Да остане валиден НРД 2015. Веднага да се отворят за корекция съответните наредби и да се помисли за бърза поправка на някои закони, за да бъдат предотвратени нежелани ефекти в работата на системата на здравеопазване и последващ отрицателен ефект върху пациенти и лекари. Настояваме, обсъждането на всички теми, свързани с ОПЛ да стане на високо експертно ниво между Ръководство на МЗ и НСОПЛБ под Ваш пряк контрол. Убедени сме, че предварителна среща с Вас, на която да обсъдим по принцип проблемите ще бъде изключително полезна и за двете страни.

Надяваме се на бързо решение от Ваша страна в интерес на нас и нашите пациенти.”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: