Четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен са посланици на здравето

23.03.2016 9:08

zdrave 1

Учениците от 4 б клас на ОУ „Св. Климент Охридски”- Плевен с класен ръководител Хризантема Йорданова работят по проекта „Посланици на здравето”, който е съвместен между на МЗ, МОН, ММС, МК, МОСВ и Представителството на Европейската комисия в България.

Със  своя проект „Здравословно хранене и спорт – предпоставка за добро здраве” децата продължават  работата си от миналата учебна година и по проекта  „Без тютюнев дим съм здрав и силен” по посока на популяризиране и утвърждаване на здравословния начин на живот, както сред самите тях  и техните родители, така и сред останалите ученици в училището. Реализирането на проекта ги е изправило пред доста предизвикателства, които те са посрещнали с огромно задоволство.

zdrave 2

Четвъртокласниците са се срещнали с д-р Ирина Джикова, началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здраве” в РЗИ – Плевен /партньор по проекта/, която е изнесла здравна беседа за групите храни и тайните на пирамидата за здравословно хранене на учениците 7 – 19 години в България. Децата са показали добри познания относно основните препоръки за здравословно хранене, полезните и вредните храни, любимите плодове и зеленчуци. Похвалили са се с изработените баджове, пирамиди и проекти по темата. В проведения разговор участие е взела и медицинската сестра в училището Галина Георгиева.

Срещата беше изключително полезна за децата и допринесе за повишаване на знанията им по отношение на храненето и видовете храни, коментира Хризантема Йорданова.

Снимки: ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: