Условни наказания получиха общинският съветник от Червен бряг и неговият син

23.03.2016 17:13

prisada

Условни наказания са получили общинския съветник от Червен бряг Анатолий Ц. и синът му Мирослав И. Това става ясно от одобрено вчера от Окръжния съд в Плевен споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура, адвокатите на обвиняемите и самите те.

Ще припомним, че само преди седмица Окръжният съд върна делото на Окръжна прокуратура като отхвърли предложеното за одобрение тогава споразумение.

От текста на споразумението, одобрено вчера, става ясно, че двамата се признават за виновни в това, е на 12 декември 2015 година в град Червен бряг, сутринта от 09,13 до 11,30 часа, в съучастие като извършители и други неустановени лица, също като извършители, отвлекли Й.Ч. и Р.Т. като деянието е извършено от повече от две лица и по отношение на две лица и към отвлечения Й.Ч. е проявена особена жестокост. Също така се признават за виновни, че на 12 декември 2015 г. в град Червен бряг, в съучастие като извършители и с други неустановени лица, също като извършители, причинили на Й.Ч. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на левите четвърта и пета дланни кости, което е довело до трайно затрудняване движението на горен ляв крайник.

Наложеното най-тежко общо наказание по двете обвинения на Анатолий И. е 3 години „лишаване от свобода“,  което да бъде отложено с 5-годишен изпитателен срок. Наред с това страните се съгласиха на А.Ц. да не бъдат налагани възпитателни грижи по смисъла на чл.67, ал.1 и ал.2 от НК, както и да не бъдат постановявани пробационни мерки по чл.42а, ал.2, т.1-4 от НК, през изпитателния срок по смисъла на чл.67, ал.3 от НК.

На Мирослав И. наложеното най-тежко общо наказание е 2 години и половина „лишаване от свобода”, което е отложено с 4-годишен изпитателен срок.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

След края на заседанието Съдът е разгледал и наложените мерки за неотклонение на двамата мъже. До момента те бяха с мярка „задържане под стража”. От определението става ясно, че са налице предпоставките на чл.309, ал.4 от НПК и мярката за неотклонение на двамата обвиняеми следва да бъде отменена. Съгласно посочената разпоредба на закона, двамата обвиняеми следва да бъдат освободени още в съдебната зала.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: