Задържаха ало-измамник от Градище, действал в асеновградско село

23.03.2016 13:41

alo

Съвместната полицейска операция е проведена на 18 март от служители на ГД “Национална полиция” и областните дирекции в Пловдив и Плевен по образувано в РУ – Асеновград  досъдебно производство. Това информират от пресцентъра на МВР днес.

В хода на акцията е задържан криминално проявеният А.В. /32 г./ от плевенското село Градище. Той е арестуван след опит за телефонна измама на жителка от асеновградското село Леново за 1500 лева.

При процесуалните действия са намерени и иззети множество SIM карти и мобилни телефони, свързани с осъществяваната от него престъпна дейност. Като съучастници, ползвани в ролята на “мулета”, са заподозрени И.В. /41 г./ и  И.В./35 г./. Допълнително е изяснено, че в периода 4-18 март групата е съпричастна към осъществяването на още един опит и две измами за около 6200 лева на териториите на областите Перник, Кюстендил и Троян. Извършителите са използвали познатата схема с позвъняване на случайно избрани телефонни номера и въвеждане в заблуждение на жертвите, че техен близък изпраща ценна пратка от чужбина, за която предварително трябва да бъде заплатена известна сума.
След доклад на материалите в Районна прокуратура – Асеновград, А.В. е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за 72 часа. Работата по документиране на случая продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: