Продължават образователните инициативи по повод Деня на водата

22.03.2016 17:44

den na vodata 1

Утре и на 24 март в направление „Природа“ на Регионалния исторически музей в Плевен ще се проведат часове по екология. Образователните дискусии са по повод отбелязването на Световния ден на водата – 22 март и са организирани от Басейнова дирекция „Дунавски район“, РИОСВ – Плевен, РИМ и „ВиК“ – Плевен.

den na vodata

На 23 март от 10,30 ч. повече за опазването на водата ще научат децата от ОДЗ „Щурче“. На 24 март от 10,30 ч. в музея ще гостува детска градина „Зорница“, а от 13,30 ч. – ученици от прогимназия „Цветан Спасов“.

Тазгодишната кампания за Деня на водата е в памет на доц. д-р Иван Райчев, посветил голяма част от работата си на младите хора и опазването на околната среда.

На 22 март в часа по екология в музея възпитаници на ОУ „Йордан Йовков“ научиха защо водата е ценен природен ресурс, как могат да допринесат за нейното опазване и пестене и как да направят изследване за pH на водата.

От детска градина „Теменуга“ поднесоха поздрав към екипа на Басейнова дирекция „Дунавски район“ по повод 22 март. Децата представиха програма с пиеси и стихотворения за опазването на водата.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: