Безплатни прегледи за туберкулоза се провеждат в УМБАЛ – Плевен

22.03.2016 11:09

24.03.tuberkuloza

„Дни на Отворени врати” за безплатни прегледи по туберкулоза стартираха в лечебните заведения за диагностика и лечение на туберкулоза в седмицата 21-25 март. Поводът е предстоящият Световен ден за борба с туберкулозата – 24 март, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. УМБАЛ – Плевен също е в списъка на болниците, които участват в кампанията. Прегледите се провеждат в Отделението за диспансерно наблюдение на болни с пневмофтизиатрични заболявания на ул. „Кирил и Методий” 20.
Световната здравна организация отправи призив към всички правителства и гражданското общество за развитие на диалога и сътрудничеството и за обединяване на усилията за полагане на край на епидемията от туберкулоза. Затова и тазгодишният надслов на кампанията е „Обединени в борбата срещу туберкулозата“.
Дните на Отворени врати е ежегодна проява, доказала своята ефективност за повишаване на обществената информираност по отношение на заболяването и за предоставяне на безплатен достъп до медицински услуги. Данните сочат, че „Дните на Отворени врати” осигуряват добра разкриваемост на случаите на туберкулоза и латентна туберкулозна инфекция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: