Деца и студенти се включват днес в инициативите за Деня на водата в Плевен

21.03.2016 8:40

den na vodata

За днес в Плевен са предвидени три инициативи, посветени на 22 март – Ден на водата. Участие ще вземат малчуганите от ОДЗ „Звънче”, а дискусии за опазването на водата ще се проведат с ученици от ОУ „Лазар Станев“ и със студенти, специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ в Медицински университет – Плевен.

В периода 20 – 25 март Басейнова дирекция „Дунавски район“, Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен, Регионалният исторически музей в Плевен и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Плевен организират поредица от образователни инициативи, посветени на Деня на водата. В тях ще участват деца от детски градини, ученици от Плевен и село Байкал, студенти от Медицинския университет. В рамките на кампанията се организират образователни дискусии и презентации, насочени към опазването на водата, екологично арт ателие за изработване на картички и сувенири, в които се използват и отпадъчни материали.

Общото събрание на ООН определя 22 март за Световен ден на водата през 1993 г. „По-чиста вода, по-добра работа“ е темата за тази година.

Инициативите за Деня на водата в Плевен са в памет на дългогодишния ръководител на отдел „Природа“ в РИМ – Плевен доц. д-р Иван Райчев, допринесъл много за екологичното образование. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: