Ученици от Долни Дъбник участваха в среща по „Еразъм+“ в Испания

16.03.2016 9:05

16.03.erasmus1

Испанският град Калатаюд бе домакин на седмата поредна среща по програма Еразъм+. В него бяха избрани за участие четирима ученици от СОУ „Христо Ботев” – Долни Дъбник. Проектът „Младежта на Европа се свързва безопасно в Интернет” включва ученици от осем европейски страни. Повече за впечатленията от визитата в Испания ни разказа Илона Гавазова от 11 клас от СОУ „Христо Ботев”. Ето какво сподели тя:

16.03.erasmus2
Тази международна среща по проекта за мен беше едно вълнуващо изживяване, споделено с три съученички от нашето училище и двама учители. Неусетно мина пътуването до Испания. Когато пристигнахме в Калатаюд (града, в които се състоя срещата), нашите домакини– испанците ни посрещнаха сърдечно и ни приеха в домовете си. Благодарим много за гостоприемството и доброто отношение към нас.

16.03.erasmus3
През следващите дни свършихме доста работа по проекта. Създадохме видеоклипове, представихме презентации, свързани с безопасния интернет, участвахме и в други интересни занимания. Остана време и за забавления, разгледахме малкия красив град, опитахме от испанската кухня и се опознахме с всички партньори. Предпоследният ден посетихме Мадрид. Разгледахме един от най-големите и значими музеи на изобразителното изкуство в света – музея Прадо. Бяхме очаровани. Представиха ни един от традиционните си танци – Фламенко. За нас беше удоволствие, че бяхме част от това преживяване. Благодарим на нашите ръководители и на Еразъм+ за незабравимите моменти и страхотните емоции.

16.03.erasmus4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: