Полицаи от Плевен отново станаха национални шампиони по лична защита

16.03.2016 13:25

16.03.karate

От 10 до 13 март в Банско се проведе Втора национална купа по полицейска лична защита и карате за служители на МВР – националното състезание за „Купа България“ и международен семинар. В него участваха 12-те най-добри полицейски отбора по полицейска лична защита, както и медалистите от проведеното в Созопол през 2015 г. републиканско първенство по карате за служители на МВР.
Шампиони за пореден път в дисциплината „Полицейска лична защита“ станаха служителите на ОДМВР- Плевен и възпитаници на плевенската школа по Бойни Изкуства „Петромакс“старши инспектор Ангел Ленков и инспектор Тихомир Ядков. На финала те победиха състезателите от полицейския карате клуб при ОДМВР- Бургас Радостина Николова и Ивелин Русенов. Отборът на ОДМВР – Плевен е най-успешният в състезанията на Република България по полицейска защита и бойни изкуства за 2015 година.
В дисциплината „Карате“ носител на купата при жените спечели Никол Станева от полицейския карате клуб.При мъжете в категория +75 кг. победител е Теодор Тодоров от ОДМВР Силистра, а в категорията до 75 кг. – Наньо Ненов от СК „Боил“.
В дните на състезанието се проведе семинар за техники за контрол и задържане.Обучението се водеше от главен инструктор на МВР Тони Петров и гост лектор беше Тайр Нариманов от Русия.
На снимката: Участниците от КБИ „Петромакс“ на състезанието и семинара: Съдия Станимир Недялков, Ангел Ленков, сенсей Русалин Русалинов, Тихомир Ядков и Ивайло Петков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: