Абитуриентите от СОУ „Д-р Петър Берон“ – Червен бряг стават част от „Панаир на добрината“

14.03.2016 16:04

kampaniq brqg 1

„Панаир на добрината” – под това мото ще мине изпращането на абитуриентите на СОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Червен бряг тази година. Следвайки добрия пример на ученици от ІІ английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“, дванадесетокласниците на СОУ „Д-р Петър Берон“ ще отидат на тържеството с тениски, информираха днес от училището в Червен бряг.
Панаир на добрината“ е кампания, инициирана и провеждана от завършващите своето средно образование ученици, които заменят скъпите тоалети в деня на изпращането си от училище с бели тениски и даряват събраните от това средства на болните с определено рядко генетично заболяване в България. Във фокуса на тазгодишната кампания е генетичната болест Спинална мускулна атрофия.

kampaniq brqg
Над 20 са училищата, които ще се включат в кампанията тази година и едно от тях е СОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Червен бряг.
Абитуриентите от ХІІ а клас смятат, че не само знанията и отличните оценки в училище са важни. По-важно е какви човешки качества са възпитани у тях и как те биха били в полза на обществото. Дванадесетокласниците отправят призив към учители и съученици, като вярват, че заедно могат да покажат отговорност и загриженост към хората в нужда. Силно се надяват, че чрез участието си в кампанията „Панаир на добрината“ поставят началото на положителна традиция в училището.

Снимки: СОУ „Д-р Петър Берон“ – Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: