„Любими песни от български филми“ стоплиха сърцата на плевенчани

12.03.2016 9:08

12.03.orlin1

Вълнуващ концерт под мотото „Любими песни от български филми“ изнесоха снощи в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“ звездата на българската естрада Орлин Горанов, Галя Ичеренска, музикантите от Плевенска филхармония и талантливите млади изпълнителите от Вокална група „Арлекино“ при „Съгласие“. Премиерата на спектакъла предизвика огромен интерес сред плевенската публика, а както писахме, билетите за него отдавна бяха изчерпани.

12.03.orlin2
Диригент и режисьор на „Любими песни от български филми“ е Левон Манукян, сценарият и мултимедията са на Юлия Манукян, а зад рояла се изяви Георги Милтиядов. В пет от най-обичаните песни от хитови родни ленти се включиха децата от Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова, които изпълниха сами песните от „Неочаквана ваканция” и „Рицарят на бялата дама”, а заедно с Орлин Горанов – тези от „Войната на таралежите”, „Васко да Гама от село Рупча” и „Патилата на Спас и Нели”.

12.03.orlin3
Тази вечер на плевенска сцена от 18 ч. отново в залата на „Съгласие“ е вторият концерт „Любими песни от български филми“. В рамките на двете музикални събития е в ход и дарителска кампания в подкрепа на младия плевенчанин Владимир Петров. Влади остава инвалид след катастрофа с мотор през април 2012 г., при която получава тежка мозъчна контузия, но специалисти от турска клиника дават надежда за лечение на плевенчанина. Всеки, който желае да му помогне, може да си закупи от специалните картички, които са на цена 5 лв. или да дари средства според възможностите си в поставените за целта кутии.

12.03.orlin4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: