Призовете „Доблест” и „Лидер на специалност Полева артилерия” бяха връчени днес в Плевен

11.03.2016 12:34

lider

На тържествена церемония в концертната зала на Военния клуб, на връх Деня на Артилерията и ракетните войски – 11 март, бяха връчените традиционните отличия на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен.

Тазгодишният носител на приза „Лидер на специалността Полева артилерия” отиде при ст.сержант Райко Врачков, който е 4 курс във факултет „Артилерия ПВО и КИС” на НВУ „Васил Левски”. Той заяви, че от дете е мечтаел да стане военен и според него това е една мъжка и динамична професия, която дава много и възпитава.

По идея на Сдружението всяка година се прави проучване сред плевенски гимназии и се издирват младежи, помогнали на свои връстници или на хора в беда. Именно такива ученици биват номинирани и награждавани с приз „Доблест”. Тази година първа степен на това отличие за първи път бе връчено на ученик извън Плевен – на смелата Мария Звездева от Стара Загора, която оказа първа помощ и спаси шофьор на автобус. Момичето бе наградено на 7 март в спортното училище, където учи.

doblest

Нейни подгласници станаха – Димитър Ненков от 11 клас на ПГПСТТ-Плевен, който е оказал помощ на паднало от втория етаж на сграда дете. Той получи приз „Доблест” втора степен. С трета степен бяха отличени Константин Мусев от 10 клас на ПГЕХТ-Плевен и Йордан Кръстев от ПГПСТТ. С грамоти бяха удостоени и номинирани за наградата младежи.

doblest 1

В празничния ден бяха отличени и директори и учители от училища в Плевен, с които Сдружението си сътрудничи, читалищни дейци. Специални награди бяха връчени на двама военнослужещи от Плевенския гарнизон- кап. Петър Атанасов и ефр. Атанас Атанасов.

az

Сред отличените днес е и авторът на тази статия Елина Кюркчиева за системно и обективно отразяване дейността на Сдружението. Същата награда бе присъдена и на колегата от информационния сайт „БГ Север” Веселина Илиева.

vesi 1

Специален поздрав към гостите на церемонията и наградените отправиха малките таланти от НУ „Христо Ботев”-Плевен, които поднесоха програма от патриотични песни и стихове.

deca

deca 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: