Окръжен съд – Плевен осъди на 4 години затвор мъж, опитал да убие брат си

11.03.2016 13:01

ubi

Окръжен съд – Плевен наложи наказание четири години „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на Бахтияр М. за извършен от него опит за убийство на собствения му брат.
Присъдата е постановена по внесен от Окръжна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу подсъдимия, като в хода на наказателното производство било установено, че на 24.11.2015 г. вечерта, подсъдимият Бахтияр и пострадалият Илияс поканили техни приятели на гости да се почерпят. Цяла вечер събраната компания се веселяла и всеки от тях употребил значително количество алкохол. Преди полунощ между двамата братя възникнал конфликт по незначителен повод – шише ракия. Обвиняемият Бахтияр се ядосал, видял поставения на масата нож и у него възникнало решение да убие брат си. Взел ножа и нанесъл удар с него в гърба на Илияс. Оръжието попаднало в лявата гръдна половина, в областта на подмишницата на тялото на Илияс. От удара пострадалият залитнал и щял да падне, но бил хванат от останалите свидетели на инцидента и изнесен от стаята. Подсъдимият Бахтияр отново седнал на мястото си и продължил да пие вино. Малко по-късно обаче провел разговор на спешния телефон 112 и повикал линейка. Пострадалият бил откаран в болница, опериран по спешност и в резултат на оказаната му медицинска помощ животът му бил спасен. Разследването по делото е приключило за по-малко от два месеца. Подсъдимият признава изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и изразява съгласие на съдебна фаза да не се събират доказателства за тях.
Подсъдимият Бахтияр М. е с наложена постоянна мярка за неотклонение задържане под стража от досъдебната на фаза на процеса, която на основание чл. 309 от НПК е потвърдена от окръжния съд с цел осъденото лице да не се укрие от изтърпяване на наложеното наказание.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: