Днес Плевен е домакин на областна конференция „Детската градина – вълшебният свят на децата”

10.03.2016 8:59

8.03.rio

Във връзка с дейностите по Годишен план за работата на Регионален инспекторат по образованието – Плевен за учебната 2015/2016 година и в рамките на областните инициативи по Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014–2020 година, Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) и Национална стратегия за развитие на педагогическите кадри (2014-2020), и като етап от Националната научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка“, днес, 10 март, ще се проведе ежегодната Областна конференция по предучилищно образование „Детската градина – вълшебният свят на децата”.
Конференцията съдейства за утвърждаване на предучилищното образование в Плевенска област като важна и съществена част от областната образователна система, осигурява условия и предоставя възможности за популяризиране на добрия педагогически опит и творческите успехи на учителите, осъществяващи предучилищното възпитание и подготовката на децата за училище като непрекъснат процес на приемственост, развитие и растеж на детската личност и на професионалните компетентности на педагогическите специалисти.
В духа на традиционното пратньорство и сътрудничество между институциите за участие в конференцията са поканени директори и учители от детските градини и училища с подготвителни групи в Плевенска област, които са заявили писмено участие с доклад или като слушатели, студенти и преподаватели от Педагогически колеж – Плевен към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, образователни специалисти и експерти, гости.
Конференцията ще протече в три работни модула.
1. Открити практики и наблюдения на педагогически ситуации в детски градини от гр. Плевен, с начален час 9.00 часа.
В ЦДГ „Кокиче“, ОДЗ „Зорница“ и ОДЗ „Незабравка“ гр. Плевен педагогическите ситуации ще бъдат с акцент върху прилагането на педагогически и игрови технологии и стратегии за предучилищно възпитание и подготовка на децата за училище.
В СДГ „Теменуга“ и ОДЗ „Снежанка“ гр. Плевен акцентът ще бъде върху интегрираното обучение на децата със специални образователни потребности в детските градини– успешни арт-терапии, техники, стратегии и добри педагогически практики, реализирани съвместно с учителите от детските градини, рехабилитатори и учители от Ресурсен център – Плевен.
2. Секционни заседания за презентиране на заявените доклади и дискусия по актуални образователни проблеми с начален час 10.30 ч. до 12.30 ч. в посочените детски градини.
3. Заключителното заседание е с начален час 13.00 ч. до 14.00 ч. в Регионален исторически музей – Плевен, зала в отдел „Природа”, в рамките на което ще бъдат обобщени резултатите от секционните заседания, а участниците с доклади в конференцията ще бъдат отличени с грамоти от Албена Тотева – Началник на Регионален инспекторат по образованието – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: