Работещите в РД „Борба с градушките” – Долни Дъбник са готови на протест

09.03.2016 12:47

borba s gradushkite

Мизерни условия на труд – липса на ток и вода, ниски заплати, започнали вече съкращения, трудна достъпност до работното място особено при лоши метеорологични условия са само част от проблемите пред работещите в РД „Борба с градушките” – команден пункт Долни Дъбник. Те бяха огласени днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен. В него участваха регионалният лидер на КНСБ за област Плевен, Янчо Андонов, както и не малка част от работещите на 19-те ракетни площадки в Плевенска област.

knsb

„С нищожното си заплащане, работещите и служителите в системата са в графата „работещите бедни”, които изпълняват държавна политика и обществено полезна дейност”, подчерта Янчо Андонов. И добави, че заплащането е в рамките на 420-440 лв. като в тази сума е включен и клас за прослужено време. Реално месечното възнаграждението е под 400 лв., дори и за служители с над 40 години трудов стаж.

В момента в полигон – Долни Дъбник трябва да бъдат съкратени 1/3 от работещите, т.е. от 75 заети трябва да бъдат освободени 19. Вече са съкратени шестима.

Следващата седмица работещи от РД „Борба с градушките” – Долни Дъбник имат уговорена среща в Министерството на земеделието със зам.-министър Цветан Димитров. Тогава ще бъдат поставени проблемите, ще се търси решение. Ако обаче няма резултати от разговорите в София, от полигон – Долни Дъбник са готови и на протестни действия.

19-те ракетни площадки в област Плевен пазят 1 млн. и 480 хил. дка земеделски земи като продукцията е на стойност 273 млн. лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: