Седмица на отворените врати в Кабинет по хирургия и онкология организира ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен

29.02.2016 11:15

d-r Stoqnov

Седмица на отворените врати в Кабинет по хирургия и онкология организира от 7 до 11 март ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен, ул. „Трите бора“ 19 – 24.

Седмицата на отворени врати е събитие, породено от желанието на д-р Румен Стоянов, хирург и онколог и ръководството на МБАЛ „Св. Панталеймон“ да се обърне внимание на профилактиката на едно от най-честите онкологични заболявания при жените – рака на млечната жлеза. Ракът (карциномът) на гърдата е голям здравен проблем със значими обществени и социални последици при жените в целия свят. Проблемът с рака на млечната жлеза продължава да съществува и да придобива все по-комплексен характер, въпреки че са постигнати значителни успехи в диагностиката и в лечението пред последните десетилетия. Високият процент на късно диагностицираните жени и липсата на скринингови програми са едни от основните проблеми при ефективността на лечението.

Доказано е, че здравословният начин на живот, профилактиката и ранната диагностика позволяват на голяма част от тези жени да преодолеят болестта. Ранното диагностициране на рака увеличава многократно шансовете за пълно излекуване.

Информация и предварително записване на тел. 064/87 20 20. Практиката на отворените врати е вече традиция за ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен и се инициира по различни поводи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: