Отлично представяне и 5 медала за състезателите на СКТ „Атила“ – Плевен от Държавното в Панагюрище

29.02.2016 12:47

29.02.atila

Възпитаниците на Спортен клуб по таекуондо „Атила“ – Плевен продължават силното си представяне на държавните първенства. След като през януари завоюваха шест медала от Държавното първенство на спаринг в Пловдив, плевенските таекуондисти се поздравиха с пет отличия от Държавното първенство на форма, домакин на което този уикенд бе Панагюрище. Това научи „Плевен за Плевен“ от президента и треньор на клуба Даниел Цаков.
Както и в Пловдив, СКТ „Атила“ е участвал с 12 състезатели при децата, юношите и мъжете. При мъжете Николай Велков е спечелил златен медал, след като вече завоюва и бронз от Държавното на спаринг. С бронзов медал от Панагюрище, отново при мъжете, е бил награден Емил Каменов. При децата плевенският клуб е станал носител на още три бронзови медала. Те са спечелени от Иван-Александър Кръстев и Цветелин Иванов във възрастова група 12-14 години и от Евстати Маринов във възрастова група 10-12 години. Ще припомним, че Евстати грабна злато при децата до 45 килограма от Държавното на спаринг.
Даниел Цаков не скри радостта си от силния старт за клуба през 2016-а. Освен със заслужени отличия на своите възпитаници той може да се похвали и с това, че за девета поредна година бе одобрен да работи по програми на Министерството на младежта и спорта. В аванс Цаков сподели, че на дневен ред е подготовката за участие в Европейското първенство, което ще се проведе през април в Солун. Там СКТ „Атила“ Плевен ще бъде представен от двама състезатели – Иван Димитров при мъжете и Илия Михайлов при юноши старша възраст.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: