По-малко ще е бюрокрацията при кандидатстване за помощ от двойки с репродуктивни проблеми в Плевен

26.02.2016 13:10

bremennost

По-малко ще е бюрокрацията вече при подаването на документите от двойки с репродуктивни проблеми в община Плевен, за да кандидатстват за финансовото подпомагане. Това коментира днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Облекчението е свързано с промяна в критериите за разпределение на средствата, които са част от Правилата за работа на Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Плевен.

С част от изискваните документи Общинската администрация вече ще се сдобива по служебен път.

Ще припомним, че с бюджета на Плевен за тази година бяха определени 25 000 лв., с които да бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми в община Плевен. 

Предвижда се на одобрените кандидати да бъдат отпускани по 500 лв. финансово подпомагане, за да започнат изследванията, предшестващи процедурата по ин винтро.

От тази помощ може да възползват семейни двойки, живеещи на семейни начала, самотни жени с постоянен и настоящ адрес на територията на община Плевен и за период не по-малко от една година преди датата на кандидатстване. Кандидатите трябва да не са в родствена връзка по права линия и до четвърта степен по съребрена линия, да не са поставени под запрещение и да е на лице доказан репродуктивен проблем.

Кандидатите трябва да подадат заявление по образец за финансово подпомагане на дейности  в областта на репродуктивната медицина в Център за административно обслужване на граждани на община Плевен, пл. „Възраждане” 4.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: