Сдружение, помагащо на животни в беда, търси нова база край Плевен

24.02.2016 14:19

kuche 1

Сдружение „Подай ръка на животно в беда” търси нова база край Плевен. Това научихме от Велизара Нашкова, председател и Лидия Иванова, секретар.

lidia i velizara

Лидия /вляво/ и Велизара със своите кучета – също спасени след като стопаните им решили, че вече нямат нужда от тях

До края на месеца животните, които са били приютени и излекувани от доброволците в Сдружението, се намират в базата му в Плевен. Налага се обаче тя да бъде освободена – наемът е непосилен, а освен това има нужда и от средства за издръжка на животните. В същото време Сдружението се самофинансира чрез дарения, които заради икономическата криза намаляват. Новото място трябва да има ток и вода, тъй като там ще се полагат грижи и за болни животни.

От „Подай ръка на животно в беда” са потърсили и съдействие от Община Плевен, от където очакват отговор.

Сдружение с нестопанска цел „Подай ръка на животно в беда” е създадено през март 2014 г. от малка група от хора, обединени от любовта си към животните, от желанието си да помогне на бездомните, пренебрегвани, отритвани и нарянавани т.н. улични кучета и котки.

kuche 2

”Началото беше трудно, но високите цели, които си бяхме поставили ни помагаха да се справяме и да се борим за всяка изгубена душа. Първоначално спасените животинки бяха прибирани в домовете ни и съжителстваха с нашите домашни любимци. Но за много кратко време нашата дейност получи широка популярност и се наложи да намерим и наемем сграда с дворно място, където да настаняваме безпомощните и нуждаещите се от повече грижи животни”, разказаха Лидия и Велизара.

От тогава до сега през ръцете и сърцата на доброволците са минали десетки животни, около 300 към настоящия момент, от които 40 са все още под грижите на Сдружението.

Постепенно каузата на Сдружението е била подкрепена приятели и любители на животните. Така е била осигурена адекватна медицинска помощ на няколко животни, прибрани в много тежко състояние. Благодарение на дарители са покрити разходи за операции, лекарства, престой във ветеринарна клиника и последващо медикаментозно лечение до пълно оздравяване, а така също и поръчване и закупуване на колички за кучета с парализирани крайници.

Освен лечението на тежките случаи, на изхвърлени бебетата са били направени нужните ваксини и кастрация.

kote

Паралелно с ежедневната текуща работа около спасените животни, от Сдружението са започнали и кампания по образоване на подрастващите за това каква е отговорността да отглеждаш домашен любимец.

Към момента в базата на Сдружението се намират само здрави животни, на които им се търси нов дом. Те могат да бъдат осиновени или настанени в приемни домове.

Ако искате да си вземете домашен любимец, дори и куче за вилата, можете да се обърнете към Лидия или Велизара (най-отдолу на статията има публикувани и техните телефони).

jivotin4e

Можете и да подкрепите финансово Сдружението с материали за ремонт, за ограда, за къщички, дори и с идеи или предложения за временно място.

IBAN: BG47FINV91501216172864 BIC: FINVBGSF Първа Инвестиционна Банка

СНЦ „Подай ръка на животно в беда”

PayPal:[email protected]

Има поставени дарителски кутии във ветеринарна клиника „ИДА-ВЕТ“ и ветеринарна клиника „Зари Вет“ град Плевен. И в двете клиники освен оказването на финансова помощ можете да дарите и храна и консумативи, закупени от зоомагазините към тях!

Велизара Нашкова – председател – 0887245552

Лидия Иванова – секретар – 0878361969

Страницата във Фейсбук на СНЦ „Подай ръка на животно в беда” – https://www.facebook.com/podairakacom/?fref=ts

Снимките са предоставени от Сдружение „Подай ръка на животно в беда”

sdrujenie

#тагове:

НАЙ-НОВИ: