„Млади възрожденци” от две плевенски училища със специална похвала от Васил Василев

21.02.2016 15:30

vazov vazrojdenci

Едно от нещата, които правят силно впечатление, са вашите прояви на човещина, състрадание и солидарност. Това каза председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски“ Васил Василев по време на Втората Национална среща на клубовете „Млади възрожденци“ във Военна академия „Г. С. Раковски“ , информира Агенция „Фокус“.

„Искам специално да отбележа няколко клуба, които са направили много. Клубът в Брегово, които направиха много неща, но едно от тези действия буди много силно впечатление. Те направиха театрална постановка, за която получиха покана във Видин. Продавали билети, от които са събрали 730 лв., като са ги изпратили в приюта на отец Иван в Нови хан. Децата от „Иван Вазов“ – Плевен, които са събрали 25 чувала с дрехи, обувки също ги изпратили на отец Иван, без никой да им каже. Децата от „Никола Вапцаров“ в Айтос, направили коледни картички за деца със специфични увреждания. Те ходят в дома на старите хора, за да им изнасят рецитали, за да вдъхнат много обич и малко надежда“, обясни той.

Васил Василев похвали децата от прогимназия „Цветан Спасов“ в Плевен, за това, че полагат специални грижи за дете, болно от церебрална парализа.

Той е посочил и други училища в страната, където деца от клубовете „Млади възрожденци” са извършили не едно добро дело.

„Вие сте достойни да бъдете българи. Полагат се особени грижи за паметници и паметни плочи. В това отношение мога да отбележа училище „Иван Вазов“ в Плевен, Априловската гимназия в Габрово, „Епископ Софроний Врачански“ във Видин, децата от „Д-р Петър Берон“ – Свиленград, децата от Никола Вапцаров – Айтос, Ловеч, Казанлък, Сливен, Левски“, заяви Васил Василев.

Снимка: СОУ „Иван Вазов“ – Плевен, архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: