Кукерският празник „Февруарска плетеница” в Червен бряг изпълни концертната зала на НЧ „Н.Й.Вапцаров“

21.02.2016 8:37

kukeri

Препълнена зала, стотици изправени на крака и красив спомен остави IV кукерски празник „Февруарска плетеница“ 2016.

Дъждът не успя да възпрепятства провеждането на IV кукерски празник „Февруарска плетеница“ в Червен бряг и той се проведе в голямата концертна зала на НЧ „Н.Й.Вапцаров“, информират от пресцентъра на Общината.

kukeri 1

Залата буквално се пукаше по шевовете от желаещи да гледат представлението, което бяха организирали от Фоклорен клуб „Хайде на хорото“ и гостите – Ансамбъл за автентичен фолклор „Гайдуница“ от с. Подем и Сурвакарската група от с. Гигинци, общ. Брезник.

Събитието беше открито от Любо Коларов, Секретар на НЧ „Н.Й.Вапцаров“ и Емилия Тилова, Ръководител на Фолклорен клуб „Хайде на хорото“, които пожелаха на всички в залата приятно изкарване и изразиха недоволството от лошото време навън : „Съжалявам, че времето навън е дъждовно, но това няма да ни спре да предадем българския народен дух и да ви представим тази невероятна програма. Явно времето иска да ни каже, че ще ни върви по вода“ – каза Емилия Тилова, която е и инициатор на мероприятието.

kukeri 2

В края на фестивала, ръководителите на участниците получиха грамота от Община Червен бряг, връчена от Десислава Белчева, Директор Дирекция „Култура, образование и спорт“, която също беше една от танцуващите от Фолклорния клуб „Хайде на хорото“.

В края на концерта, Емилия Тилова прикани публиката да се хване на хорото и въпреки малкото пространство да се извие дълго, кръшно, българско хоро.

Снимки : Полина Иванова

kukeri 4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: