За разпит на свидетели отложиха делото за обвинените в подкуп инспектори по храните в Плевен

19.02.2016 9:10

pari

За разпит на свидетели е отложено делото в Окръжен съд-Плевен, образувано срещу двама инспектори от Областната дирекция „Безопасност на храните”, обвинени в подкуп. Новата дата е 17 март от 10 часа, информират от пресцентъра на плевенската Темида.

Във вчерашното съдебно заседание са проведени очни ставки, както и са дадени обяснения от подсъдимите.

Ще припомним, че делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен.

Е.С. е обвинена в това, че през периода 8.10.2014г. до 9.01.2015г., в гр. П., при условията на продължавано престъпление, сама и в съучастие с И. И. като извършители, в качеството си на длъжностно лице – главен инспектор в ОДБХ – П. използвала своето служебно положение като при проверка предлагала на ползватели на магазини за търговия с храни да изготви актуални „Процедури за определяне и контролиране на опасностите на храните, основани на принципите на НАССР” и предоставяла такива, за да набави за себе си и за И. И. противозаконна облага – общо в размер на 190 лв. Това се посочва в съобщение от пресцентъра на плевенската Темида.

През периода 8.10.2014г. – 31.10.2014г. обвиняемата е получила сумата от 120 лв. срещу съответната услуга. Освен това през периода 11.12.2014г. – 9.01.2015г. в съучастие като извършители с И.И. е получила сумата 70 лв.

Вторият подсъдим по делото И.И. е обвинен, че в съучастие като извършители с Е. С., в качеството си на длъжностно лице – инспектор в ОДБХ използвал своето служебно положение и при проверка в търговски обект в гр. П., предложили на А.П., представител на фирмата, да изготвят актуални „Процедури за определяне и контролиране на опасностите на храните, основани на принципите на НАССР” и предоставил такива, за да набави за себе си и за Е. С. противозаконна облага – общо в размер на 70 лв. и получил от П. сумата 70 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: