Нови възможности за област Плевен по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег Румъния – България

18.02.2016 13:52

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Съвместното проектно сътрудничество между България и Румъния доведе до видими положителни промени в облика на трансграничната зона. Коректното партньорство между двете страни допринесе и за утвърждаването на добри практики в административното, икономическото и културното сътрудничество между България и Румъния, което доразви добросъседските взаимоотношения”, каза областният управител Ралица Добрева при откриването на информационната среща по повод втората покана по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег Румъния – България. Събитието се състоя днес в зала „Плевен” на областна администрация. Информационното събитие бе инициирано от Регионалния офис за трансгранично сътрудничество в Кълъраш и Съвместния секретариат по програма Интеррег и на него присъстваха експерти и представители на бенефициенти по програмата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Втората покана включва две приоритетни оси. Приоритетна ос 4: „Квалифициран и приобщаващ регион” и приоритетна ос 5: „Ефективен регион” . Избираемата територия се състои от 7 окръга от Румъния и 8 области от България – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич. Общият бюджет по двете оси възлиза на близо 30 500 000 евро. Право да кандидатстват със свои проекти във втората покана по програмата имат румънски и български НПО, нестопански организации, фондации, оператори в публичния сектор, местни, регионални и държавни власти. На срещата бяха дискутирани още условията, на които трябва да отговарят бенефициентите, продължителността на проектите, финансовите параметри, сроковете и контролът и допустимостта на проектите.
Срещата даде възможност за дискутиране на конкретни въпроси и внесе яснота за възможностите за кандидатстване с проекти по двете приоритетни оси във втората покана по програмата за трансгранично сътрудничество.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: