Слави Трифонов в Плевен: Изборът е ваш – или ще изметете боклука, или ще живеете в него (снимки + видео)

16.02.2016 20:01

При очаквано огромен интерес премина тази вечер срещата-дискусия в Плевен със Слави Трифонов и и екипа на „Шоуто на Слави“. Както писахме, тя бе организирана по инициатива на студентите от Медицински университет – Плевен, а акцент в нея беше иницииранияj от „Шоуто на Слави“ референдум, за който вече бяха събрани близо 700 000 подписа.

16.02.slavi1
По програма срещата в зала „Катя Попова“ трябваше да започне в 17.30 ч., но още половин час преди старта залата бе пълна до краен предел и десетки желаещи да се срещнат със Слави и неговия екип останаха отвън. Екипът на плевенчанина също закъсня с близо половин час, като се извини за това и не скри причината – записите за поредното предаване, което ще бъде излъчено тази вечер. Заедно със Слави в Плевен гостуваха Евгени Димитров, Филип Станев и Тошко Йорданов, като още в началото популярният водещ анонсира, че присъстващите могат да питат за всичко, било то и встрани от темата за референдума. Редом с въпросите, заложени в него, бе коментирана още жълтата преса и свободата на словото у нас, дребните и едри тарикати, които ни заобикалят ежедневно, бъдещето на младите хора.

16.02.slavi2
Като граждани ние решихме, че тази политическа класа, която ни управлява и системата, чрез която си избираме управниците, е изконсумирана или не е ефективна, сподели Слави Трифонов с плевенските студенти. Той разкри, че през трите месеца, през които се събираха подписите за референдума, неговият екип се е срещнал с много студенти от България, включително и такива, които учат в Кеймбридж, като отбеляза, че след срещите определено изпитва оптимизъм. „В крайна сметка, вие сте хората, които ще живеят в тази държава. Аз и моите колеги сме решили да останем тук и искаме държавата да изглежда доста по-добре от сега“, заяви Трифонов. По думите му, основната причина за негативите у нас е съдебната система, която той определи като позорна. А именно тя е най-големият гарант за правовите основания България да съществува, подчерта шоуменът. В диалога с плевенските младежи той отправи към тях и един съвет: „За да ви уважават, трябва да сте свободни и с гордо вдигната глава. Изборът е ваш и вие ще живеетe в тази държава – или ще изметете боклука, или ще живеете в него“.

16.02.slavi3

 

16.02.slavi4

 

16.02.slavi5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: