Връчиха наградите на Международното изложение „Пчеларство – Плевен 2016” (снимки)

14.02.2016 13:47

nagradi pchelarstvo

Днес, в последния ден на 14-ото Международно изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2016”, бяха отличени най-добре представилите се участници.

mlad pcelar 2015

Към морето отиде тази година призът за „Най-проспериращ млад пчелар на България”, който се връчва съвместно с фондация „Еврика”. Наградата бе връчена на пчеларя Стоян Стоянов от село Гильовци, община Несебър.

golqma nagrada pcheli

 

Голямата награда на изложението – плакет, изработен от плевенския скулптор Красимир Рангелов и грамота, международното жури на изложението присъди на „Пчеларски център – Русе”, които са официални представители на сръбска фирма за пчеларски инвентар. Призът бе връчен от зам.-областният управител на Плевен арх. Бойко Балтаков.

Подгласници на големия победител станаха СД „Благополучие – Янев и Сие” с приз за „Нов продукт”, „Томаш Лисон” – Полша за „Нова технология”, Вимекс – М ООД – Сливен за „Инвестиция на годината”, както и пчеларите от Пчеларска ферма Софрониеви – Монтана.

nagradi pceli1

pcelari ilievi

В Плевен остана призът за „Нов производ на пчелен продукт”. Той бе връчен на пчеларската фамилия Ииеви. За „Опаковка на годината” бе отличен „Екосити” ЕООД – Радомир, за „Етикет на годината” – „Зет 1” ООД – Варна.

Наградата за „Специализирана литература за 2015 година” бе присъдена на ИК „Неделник”, а специален приз за детска пчеларска литература получи Мадлен Котларски. За цялостно творчество в областта на пчеларството бе отличен проф.д-р Георги Станков.

В категорията за „Най-атрактивно представяне на изложението” бяха наградени „Евротом” ООД – Сърбия и отново младият пчелар Стоян Стоянов.

В пчеларското изложение тази година участваха над 160 фирми, пчелари и организации от 18 държави. Форумът се организира от „Партнерс Експо” ООД, Областен пчеларски съюз, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и е под патронажа на Министерството на земеделието и храните и областния управител на Плевен.  

#тагове:

НАЙ-НОВИ: