ПГМЕТ – Плевен ще е домакин на втория кръг от състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

11.02.2016 8:42

11.02.cez

Вторият кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ ще се проведе през февруари, съобщиха от ЧЕЗ. На 12 февруари 2016 г., ще се проведе вторият регионален кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ в направление „Електроенергетика“. Класиралите се на първите две места в първия кръг ученици от всяко училище, ще се борят за продължаване в третия – финален, кръг.
Победителите в първия кръг от Елин Пелин и София ще премерят своите сили в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ в столицата, а тези от Плевен, Кнежа и Троян – в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен. Екипите от Благоевград, Дупница, Кюстендил, Самоков и Якоруда ще решават конкурсните задачи в Професионалната гимназия „Акад. Сергей П. Корольов“ в Дупница.
Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за четвърта поредна година. В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически и икономически гимназии на територията на Западна България. Състезанието по електроенергетика и икономика се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015–2016 г. на Министерството на образованието и науката.
Целта на конкурса на ЧЕЗ е да предостави възможност на младите хора да демонстрират придобитите знания и практически умения, да осигури условия за реализацията им и стимулира развитието им в областта на електроенергетиката и икономиката.
Финалният кръг на състезанието ще се проведе в края на март, когато 12 победители от втори кръг ще участват в надпреварата, разпределени в 6 отбора. Членовете на отборите, класирани на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2016 г. в направление „Електроенергетика“. Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.
Информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: