От днес Плевен е столица на пчеларството (фотогалерия)

11.02.2016 12:14

med

От днес Плевен е столица на пчеларството. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на земеделието Десислава Танева заедно с областния управител Ралица Добрева имаха честта да прережат лентата при откриването на 14-ото Международно изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2016”. В него участват над 160 фирми, пчелари и организации от 18 държави.

lenta

Традиционното за Плевен пчеларско изложение се организира от „Партнерс Експо” ООД, Областен пчеларски съюз, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и е под патронажа на Министерството на земеделието и храните и областния управител на Плевен.  

izlojenie 1

„За това колко са важни пчелите говори една кратка мисъл на Айнщайн, който казва, че ако пчелите загинат, изчезнат от земята на човечеството му остава не повече от 4 години живот. Затова е много важно да поддържаме чиста природата, да поддържаме биомногообразието, да даваме възможност на хора, които професионално се занимават с пчеларство, но и на всички онези любители, които покрай основните си занимания имат интерес към този важен за здравето на човек отрасъл в земеделието”, подчерта в приветствието си Цецка Цачева. Тя добави, че е истински впечатлена от това колко много продукти се произвеждат на базата на меда.

Ползотворен дебат и нови пътища, по които да се развива сектора пожела на пчеларите при откриването на форума днес и министър Танева.

medovina cacheva

След като откриха изложението Десислава Танева и Цецка Цачева посетиха отрупаните с ароматен мед щандове и опитаха от предложената им от медовина

Изложението „Пчеларство – Плевен 2016” ще продължи до 14 февруари, неделя, в търговски център „Плевен”. В рамките му ще бъдат представени последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, пчелни продукти и производни, опаковки, етикети и т.н.

В последния ден на изложението ще бъдат връчени и наградите от конкурса за детска рисунка и пластика „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”, както и призът „Най-проспериращ млад пчелар на България  през 2015 г.”, учреден съвместно с фондация „Еврика“.

Призове се присъждат и за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението.

izlojenie

medovina

izlojenie 2

med 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: