Мария Габриел организира днес в Плевен конференция „Пчеларският сектор в България: пътят напред“

11.02.2016 7:35

9.02.maria

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел организира в Плевен Национална конференция „Пчеларският сектор в България: пътят напред“. Форумът се осъществява по инициатива на Сдружение „Клуб на пчеларите №1 в България” с подкрепата на в-к „Пчела и кошер” и домакинството на Областен пчеларски съюз – Плевен. Официален гост ще бъде министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
По покана на Мария Габриел, ключови оратори в конференцията ще бъдат Етиен Брюно, Председател на научната комисия на Апимондия „Пчеларски технологии и качества”, Председател на Работната група „Мед“ на Европейската асоциация на земеделските производители COPA-COGECA (Белгия), Соня Хайнеман, Заместник-председател на Баварската асоциация на пчеларите (Германия), д-р Петер Козмус, Асоциация на пчеларите в Словения, Ръководител на развъдна програма за Карниолски пчели (Словения) и Станислав Яс, Член на борда на Финландската асоциация на пчеларите (Финландия). Те ще представят опита на своите държави в структурирането на пчеларските съюзи и предприеманите действия за справяне с предизвикателствата в пчеларския сектор.
В конференцията ще се включат представители на пчеларските организации от цялата страна. Основната цел е да се дискутират идеи и предложения за общо представителство в пчеларския сектор като гарант за успешно развитие на пчеларството.
Форумът ще се проведе днес, 11 февруари, от 14:00 ч. в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: