Плевенско на първо място в страната по подписи за референдума на Слави на глава от населението

10.02.2016 14:45

10.02.referendum

40 548 подписа са били събрани в Плевенска област за референдума на „Шоуто на Слави“. По този начин областта е на първо място в страната по събрани подписи на глава от населението. Това сподели пред медиите Елена Бонева – областен координатор на Движение ДНЕС за Плевен. Тя благодари както на доброволците, взели участие в събирането на подписката, както и на хората, които са се включили в нея. Координаторът даде пример с дядо на 80 години от Славовица, който е обиколил два пъти къщите в селото, за да събере необходимите подписи или както самият той е споделил „Събух се 250 пъти и 250 пъти се обух“. Елена Бонева посочи, че в подписката са се включили хора на всякаква възраст, като повечето от тях са били наясно с въпросите за референдума.
Най-активно в подписката се е включила община Белене, където са събрани 2 580 подписа, сподели д-р Ивайло Христов. Той посочи като пример, че на последните избори в дунавския град са гласували 4 900 човека, което означава, че над 50% от гласувалите са подкрепили референдума. За 27 години аз не помня провеждането на по-мащабна акция от тази, призна д-р Христов. Хирургът благодари на доброволците, които са направили възможно подписката за референдума да стигне до възможно най-голям брой хора.
От своя страна, Пламен Мирчев се обърна чрез медиите към премиера Бойко Борисов, отбелязвайки, че близо 700 000 събрани подписа въобще не са малко. „Мисля, че премиерът трябва да се поинтересува по-подробно за шестте точки, за които хора са се подписали. Най-важното, че именно те, а не някоя партия искат този референдум“, каза още Мирчев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: