Кметът Спартански сложи подписа си под Етичния кодекс от заветите на Апостола

09.02.2016 12:38

spartanski kodeks 1

Днес на церемония в Актовата зала на Община Плевен кметът Георг Спартански сложи подписа си под Етичния кодекс за поведение и народна работа, съставен от заветите на Апостола. Инициативата е на Общобългарския комитет „Васил Левски” и на местната управа.

На церемонията присъстваха Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски”, Васил Копчев, почетен председател на общинския комитет, както и членовете на клубове „Млади възрожденци” от училищата в Плевен.

spartanski kodeks

„Има една неписана отговорност, която е моралната отговорност. И ако от финансова, наказателна административна, дисциплинарната отговорност човек може по някакъв начин да се отърве, то от моралната никой от нас не би могъл да избяга, защото ти сам пред себе си си съдник пред собствената си съвест, в своите очи пред себе си отговаряш за това, което вършиш и което мислиш. Затова и най-тежка е тази морална отговорност – да обещаеш на себе си, че ще спазваш заветите на най-великия българин, на една личност, която е със запазено място в общочовешката история”, каза днес в обръщението си към младите възрожденци кметът Георг Спартански.

„Това послание, тези завети на Левски, оформени като един Етичен договор, който сключваш със самия себе си, докато аз съм кмет на Плевен ще стоят вдясно пред вратата на кметския кабинет”, заяви Спартански. И добави: „До края на дните ми като кмет на Плевен това ще бъде първото нещо, което ще виждам сутрин, влизайки в кметския си кабинет. Обещавам да си върша работата почтено, честно и достойно, така както Васил Левски е вършил своята”.

sp kodeks

По думите на Васил Василев така оформеният Етичен кодекс от заветите на Апостола показва как трябва да работят в полза на обществото хората, които обществото е избрало да ги ръководи. „Подписът под този документ, който завършва с думите „В името на Левски”, означава, че човекът, който го е подписал ще спазва тези принципи”, подчерта председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски”.

Младите възрожденци споделиха с кмета Георг Спартански и с Васил Василев какво са свършили през изминалата година, бяха рецитирани стихове.

deca kodeks

#тагове:

НАЙ-НОВИ: